Benieuwd wat succes voor jou betekent?

Wil jij jouw succes omarmen ?

Laat je inspireren door artikelen in mijn blog

Training & Coaching voor ondernemers en professionals

Communicatie

Pitch met besef (Elevator Pitch)

“Pitch met besef” betekent dat jij je bewust bent van het kader waarbinnen jij een pitch geeft. Stem je pitch zo optimaal mogelijk af op de situatie en je toehoorders om je doel en het resultaat te bereiken dat jij voor ogen hebt.

Lees verder »
Communicatie

Gefeliciteerd met je plankenkoorts!

Plankenkoorts. Een woord om de zenuwen van te krijgen. Plankenkoorts, communicatieangst, communicatievrees of hoe je het ook noemt, gaat samen met een ruime variatie aan bijbehorende symptomen. Je voelt je hart kloppen in je keel, het zweet staat in je handen en op je voorhoofd en je mond wordt langzaam kurkdroog. Waarbij het lijkt of je maag wordt omgedraaid door een staafmixer. En dat precies op het moment dat jij moet spreken.

Lees verder »
Communicatie

6 fouten vermijden in de inleiding van je presentatie

Bij de opzet van je presentatie of toespraak besteed je aandacht aan een goede structuur met een inleiding, een middenstuk en een afsluiting. Je inleiding zorgt daarbij voor een sterke opening. Voorkom 6 fouten zodat jouw luisteraars blijven luisteren.

Lees verder »
Communicatie

Pitch jezelf met de 5 W-methode!

Jij wilt anderen op een snelle maar effectieve manier duidelijk maken wat jij voor hen kunt betekenen. Hierbij is het uitermate belangrijk om aan te geven welk verschil jouw toegevoegde waarde kan betekenen voor de ander. Jij wilt namelijk een win-win situatie creëren.
Een goed opgezette pitch helpt jou om dit duidelijk te maken. De 5 W-methode is een eenvoudige maar erg bruikbare en effectieve methode.

Lees verder »
Ruvesteps - workshop: toegevoegde waarde
Communicatie

6 tips voor een perfecte pitch

Een goed opgezette pitch kan jou, als ondernemer of ondernemende professional, helpen om die winstgevende klant, die grote opdrachtgever of dat geld van die investeerder of bank binnen te halen. Neem je tijd om je verhaal voor te bereiden.

Lees verder »
Communicatie

De kracht van een business-drieluik

Een verhaal over je business heeft een speciale structuur nodig. Een opbouw en manier die aansluit op de beleving van je klant. Gebruik de systematiek van een business-drieluik om een stabiele omzet en meer winstgevende klanten te creëren. Laat je verhaal en je business groeien.

Lees verder »
Communicatie

6 tips om spreekangst te voorkomen

6 tips om spreekangst te voorkomen en om te spreken met zelfvertrouwen. Voorbereiding, oefenen en de juiste mindset helpt jou om steviger in je schoenen te staan voor een publiek.

Lees verder »