Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit
Volg mij - Ruvesteps
Rudy Veraar

Rudy Veraar

4 ondersteunende punten om een succesvol spreker te zijn

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Om succesvol te zijn in wat je doet, moet je de grondbeginselen daarvan door en door kennen. Sprekers worden niet geboren. Ze volgen een aantal regels die er voor zorgen dat er een goed en stevig fundament wordt gelegd.

Spreken met een doel

Als CEO, directeur of ondernemer wil je je visie delen of je mensen motiveren. Dan helpt het dat jij overtuigende en inspirerende spreekvaardigheden bezit die dat mogelijk maken. Je wilt toch dat ze je vrijwillig en bewust volgen zonder dat het gedachteloze volgers worden.

Je wilt als auteur van een prachtig boek dat mensen dat boek kopen en lezen. Om dit boek te promoten helpt het dat jij als auteur, naast goed schrijven, ook over je boek en jezelf kunt vertellen. Je wilt immers dat ze het boek bewust lezen en er iets aan hebben.

Jij wilt als advocaat, coach of consultant je cliënten zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Een welbespraakte advocaat, coach of consultant zal een hoger tarief en meer successen behalen dan andere collega’s of concurrenten. Jij wilt je plek innemen in deze drukke en competitieve wereld.

Ik neem voor het gemak aan dat jij jezelf en je klanten beter van dienst wilt zijn om hun en jouw doelen te bereiken. Door naast al je andere vaardigheden ook doelgericht en effectief te spreken, vergroot jij je toegevoegde waarde en ben je meer zichtbaar en hoorbaar.

Het volgen van een aantal basisregels helpt je om van start te gaan en een fundament te leggen voor de ontwikkeling van je spreekvaardigheden, je marktwaarde en kracht als leider.

Basisregels

Er zijn een aantal basisregels die jij kunt volgen en waar je direct mee kunt starten. Ik wil er 4 met je delen die je als richtlijnen kunt beschouwen om te blijven groeien.

  1. Laat je inspireren door de ervaring van anderen
  2. Houd je doel scherp in het oog
  3. Denk aan niets anders dan succes
  4. Grijp elke gelegenheid aan om te oefenen

 

Laat je inspireren door de ervaring van anderen

Er zijn genoeg voorbeelden, internationaal, nationaal of in je directe omgeving, waar jij van kunt leren. Afhankelijk van je behoefte als CEO, directeur, auteur, advocaat, coach, consultant of ondernemer zoek je voorbeelden die bij je passen en waardoor jij je spreekvaardigheden verder kunt ontwikkelen.

Kijk voor inspiratie bijvoorbeeld naar sprekers op het TED-podium. Een diversiteit van sprekers vanuit verschillende branches staan hun verhaal te vertellen.

Houd je doel scherp in het oog

Blijf voor ogen houden wat jij met jouw verbeterde spreekvaardigheden kunt bereiken. Je zult geregeld uit je comfort-zone moeten komen om je vaardigheden te verbeteren.

Door gericht te blijven op het doel zal je meer kracht en zelfvertrouwen hebben om, als het even tegenzit, door te zetten. Hierbij heb je ook oog voor de doelen van anderen die passen in het geheel van wat jij of jouw bedrijf doet. Dit betekent dat je bewust rekening blijft houden met de belangen van anderen die een bijdrage leveren.

Denk aan niets anders dan succes

De gedachte dat je succes hebt en aan niets anders denkt dan succes, zal je extra kracht geven. De focus op dat iets lukt, helpt je om je kansen waar te nemen en af te stemmen op de mogelijkheden om je doelen te realiseren. Is het een garantie voor succes. Nee, dat niet. Je zult echter wel merken dat de kans dat je succesvol bent aanzienlijk wordt vergroot. En vaak lukt iets anders dat je niet hebt voorzien.

Grijp elke gelegenheid aan om te oefenen

“Grijp elke gelegenheid aan om te oefenen” is een motto die ik en mijn mede-leden van de sprekersclub Toastmasters hebben. Spreken leer je door te doen. Het besef en het benutten van de kansen om te spreken op zoveel mogelijk momenten en gelegenheden hoort daarbij.

Hierdoor krijg je een steeds beter gevoel van wat wel werkt, wat niet werkt en wat bij jou past.

Volg deze 4 basisregels en geef op een succesvolle manier richting aan je leven en business door het optimaal benutten van je spreekvaardigheden.

 Wil je advies om jouw mogelijkheden te ontdekken? KLIK Hier!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on google
Share on whatsapp