Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit
Ruvesteps - workshop: toegevoegde waarde
Rudy Veraar

Rudy Veraar

6 tips voor een perfecte pitch

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Een goed opgezette pitch kan jou, als ondernemer of ondernemende professional, helpen om die winstgevende klant, die grote opdrachtgever of dat geld van die investeerder of bank binnen te halen. Neem je tijd om je verhaal voor te bereiden.

Pitchen met een doel

Je bent CEO, directeur, consultant, analist, advocaat, auteur of hebt een andere functie die van je vraagt dat jij het verhaal vertelt. Jij dient goed geformuleerd en to-the-point de boodschap over te brengen op anderen om je product te verkopen, een deal te sluiten of geld binnen te halen.

Een goed opgezette pitch kan een enorme bijdrage leveren om deuren te openen en te krijgen wat je wilt. Daarom deel ik hieronder 6 tips die je kunnen helpen bij je voorbereiding van een pitch.

  1. Hou het simpel
  2. Vraag jezelf af wat de ander er aan heeft
  3. Wees zo concreet mogelijk
  4. Gebruik je passie
  5. Leg de nadruk op een duurzame relatie
  6. Laat zien dat je de benodigde kennis en ervaring hebt

Hou het simpel

Gebruik een simpele structuur en een patroon (bijvoorbeeld een business-drieluik) die aansluit op je toehoorders. Vermijd zoveel mogelijk jargon of vaktaal tenzij je daarmee bewust inspeelt op je luisteraars. 

Vraag jezelf af wat de ander er aan heeft

Bedenk van te voren wat je doelen zijn, wat je wilt geven (bijvoorbeeld een percentage van je bedrijf voor een financiering) en wat jij nodig hebt om je doelen te bereiken.

Daarnaast ga je na wat het de andere partij oplevert. Vraag jezelf af waar de toegevoegde waarde zit voor de ander en of je goed inspeelt op de behoefte van je klant, opdrachtgever of investeerder.

Wees zo concreet mogelijk

Het lijkt een inkoppertje maar het blijkt in de praktijk vaak lastig om to-the-point te komen. Bedenk wat je moet vertellen over jezelf, je product en je bedrijf en beperk je tot het hoognodige. Schrap al het overbodige.

Gebruik je passie

Laat horen, zien en merken dat jij achter jezelf, je product en je bedrijf staat. Spreek vanuit je hart en doe dit met passie. Laat ze jouw betrokkenheid voelen. En doe dat vanuit de rol die jij inneemt en als jezelf.

Leg de nadruk op een langdurige relatie

De wereld en de markt is aan verandering onderhevig. Deze continue beweging vereist dat jij voortdurend meebeweegt. Laat merken dat jij een visie hebt die hier rekening mee houdt waardoor ze jou als partij zien waar ze voor een langere tijd mee in zee kunnen gaan.

Laat zien dat je de benodigde kennis en ervaring hebt

Vertel over je organisatie, de projecten die je al hebt gedaan, de partners die op jou vertrouwen en de aanwezige kwaliteiten, kennis en ervaring. Laat merken dat je inventief en innovatief bent waardoor ze ontdekken dat jij je bedrijfsmatig blijft ontwikkelen.

Stem je pitch af op je publiek door rekening te houden met de diversiteit aan toehoorders en neem de tijd om je voor te bereiden.

 

 Wil je advies om jouw mogelijkheden te ontdekken? KLIK Hier!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on google
Share on whatsapp