Blog

Benieuwd hoe jij succes in je leven en/of business kunt omarmen? Lees het in onze blogs!

RUVESTEPS training & coaching voor ondernemers en professionals

Communicatie

SOMS ZIJN DROMEN GEEN BEDROG

Een droom van een ondernemer kan de start van iets moois zijn. Een idee kan zelfs leiden tot een product of dienst. Je moet dan echter wel actie ondernemen. Het opzetten van een onderneming rondom je product of dienst is vaak een enorme stap. Hoe geef jij jouw ondernemersdroom vorm?

Lees verder »
Communicatie

Pitch je business

“Pitch je business” is niet iets dat je zo even tussendoor doet of iets dat je onbewust ter sprake brengt. Het is iets dat jij bewust en weloverwogen doet en hebt voorbereid volgens een aantal stappen. Jij start toch ook met een prikkelende opening en komt daarna pas met de 4 onderdelen van een business pitch?

Lees verder »
Communicatie

3 tips voor extra resultaat met je Pitch

Een pitch is een hulpmiddel dat je optimaal kunt benutten door af te stemmen op de situatie. Daarom is het noodzakelijk om te bedenken in welke omgeving jij het beste resultaat kunt behalen. Zet de stap om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn binnen je netwerk.

Lees verder »
Communicatie

Pitch met besef (Elevator Pitch)

“Pitch met besef” betekent dat jij je bewust bent van het kader waarbinnen jij een pitch geeft. Stem je pitch zo optimaal mogelijk af op de situatie en je toehoorders om je doel en het resultaat te bereiken dat jij voor ogen hebt.

Lees verder »
Communicatie

Gefeliciteerd met je plankenkoorts!

Plankenkoorts. Een woord om de zenuwen van te krijgen. Plankenkoorts, communicatieangst, communicatievrees of hoe je het ook noemt, gaat samen met een ruime variatie aan bijbehorende symptomen. Je voelt je hart kloppen in je keel, het zweet staat in je handen en op je voorhoofd en je mond wordt langzaam kurkdroog. Waarbij het lijkt of je maag wordt omgedraaid door een staafmixer. En dat precies op het moment dat jij moet spreken.

Lees verder »
Communicatie

6 fouten vermijden in de inleiding van je presentatie

Bij de opzet van je presentatie of toespraak besteed je aandacht aan een goede structuur met een inleiding, een middenstuk en een afsluiting. Je inleiding zorgt daarbij voor een sterke opening. Voorkom 6 fouten zodat jouw luisteraars blijven luisteren.

Lees verder »