Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit
NLP Retrain-your-brain

Intelligentie is het vermogen om zich aan te passen aan veranderingen


Intelligentie is het vermogen om zich aan te passen aan veranderingen.

Stephen Hawking


Wees meer dan je intellect!

Deze quote van Stephen Hawking geeft mij het inzicht dat intelligentie meer is dan een hoog intellect. Het is natuurlijk prachtig om een hoog intellect of IQ te hebben maar het is superĀ om het te gebruiken in je leven op een manier waardoor je goed kan afstemmen op je omgeving.

 

Meegaan met je omgeving met behoud van identiteit

De wereld om ons heen is continue in verandering. Continue zijn er zaken die onze aandacht opeisen en energie vragen. We kunnen alles aan ons voorbij laten gaan of er volledig in opgaan en onszelf verliezen. De kunst is volgens mij om je aan te passen aan de omgeving zonder dat je eigen identiteit verliest.

De kameleon vind ik een prachtig voorbeeld uit de natuur. De kameleon past zich prachtig aan aan zijn omgeving zonder zichzelf te verloochenen.

Ook jij kunt te aanpassen aan je omgeving en aan de veranderingen. Aanpassen op een intelligente manier, een manier die bij jou past.

Sta open voor andere wereldbeelden, wellicht brengt het je wat vernieuwing of een beetje meer geluk. Gooi de deur niet direct dicht maar neem een voorzichtig kijkje als het je wat angstig maakt.

 

Geniet en pluk de vruchten uit je omgeving

Stilstaan en alles aan me voorbij laten gaan omdat het snel gaat (ook al wordt ik ouder) is niet mijn ding. Ik wil graag genieten van de veranderingen die een positief effect (kunnen) hebben op het leven van mijn gezin en mezelf. Daarom kijk en luister ik naar de omgeving en haal daar de dingen uit die mij helpen om mijzelf en anderen beter te begrijpen en te helpen in mijn groei als mens.

 

Kleine stappen geeft stabiliteit

Kleine stappen van verandering gedijen beter dan grote stappen die niet bij je passen. Op deze wijze zorg je voor een stabiele groei.

Ik daag je uit om te kijken en luisteren naar jezelf en je omgeving. Boor het vermogen in jezelf aan om je aan te passen waar dit jou (en anderen) verder kan brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.