Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit
Wat-is-jouw-verhaal

Bloggen om mijn boodschap te delen – Ruvesteps

Bloggen om mijn verhaal te delen

De halve wereld is onderhand aan het bloggen dus dacht ik op een gegeven moment dat ik dat ook moest doen.

Mijn eigen blog? Maar hoe moest ik nu starten? En wil ik dit wel?

Toen ik er over nadacht zag ik het als een kans om te delen. Volgens mijn eigen filosofie brengt delen meer vreugde en plezier in het leven van mensen.

Dus stelde ik mij de vragen: “Wat is jouw verhaal?” Wat en hoe wilde ik delen?

Heel veel blogs, maar wat is nu mijn manier?

Ik heb veel websites met blogs en losse blogs bekeken. Iedere blogger heeft zijn of haar eigen stijl.

En dat is wat ik moest zoeken, mijn eigen stijl, mijn eigen manier en wijze van presenteren, publiceren om zo mijn boodschap over te brengen.

Mijn idee is om kennis, kunde en ervaring te delen van mijzelf en anderen die ik tegenkom of ontdek in mijn leven.

Als ik anderen tref of ontdek dan stel ik vaak de vraag “Wat is jouw verhaal?”.

Ik stel dit niet altijd zo direct maar vraag en luister naar zijn of haar verhaal om te ontdekken wat ik daarvan kan leren.

Dat kan een stukje kennis of kunde (vaardigheid) zijn maar ook een manier om een stukje plezier of vreugde te beleven.

Mijn blog

Ik schrijf over quotes, boeken en video’s die mij aanspreken en waarvan ik denk dat er een boodschap in zit die jou verder helpen.

Als mens hebben we zo nu en dan inspiratie nodig om stevig in onze schoenen te blijven staan (of weer te komen).

Een quote, van een bekend of minder bekend persoon die iets doorleeft heeft, helpt mij soms om zaken in perspectief te plaatsen en kan jou net even een zetje geven zodat je weer stevig in je schoenen staat.

Het lezen van een boek brengt mij en stukje rust en laat mij de denkwijze ervaren van diverse auteurs.

Auteurs die iets beleeft of doorleeft hebben spreken mij persoonlijk erg aan. Ik denk dat ook jij het ontdekken van andere wereldbeelden jouw wereld kan verrijken.

Naast het lezen van quotes en boeken vind ik het fijn om video’s of films te bekijken. Ook daar tref je vaak mooie levenslessen aan die je kunnen inspireren.

Beelden hebben nu eenmaal een andere werking op ons dan de andere kanalen waardoor we informatie tot ons nemen.

De combinatie van beeld en geluid brengt ons vaak, mij in elk geval, in een andere “state”, gevoelsmoment. Als we dit in ons voordeel gebruiken, kan dit er voor zorgen dat er verborgen deuren in ons leven worden geopend.

 

Quotes ter inspiratie en beweging

Een quote is voor mij meer dan een aanhaling of een citaat.  Een quote gebruik ik vaak om inspiratie op te doen. Het is een weergave van wat iemand gezegd heeft met een positieve intentie.

Een quote is voor mij een boodschap in een verpakte vorm. De kracht van de gebruikte woorden of zinnen en de onderliggende boodschap gaan hun werk doen op het moment dat iemand ze leest of hoort en tot zich neemt.

Zelf vind ik een quote iets moois, krachtigs en heeft het voor mij soms een ietwat mysterieus karakter. Daarom wil ik quotes delen die mij aanspreken en wellicht bij jou denkprocessen in gang zetten waardoor er positieve bewegingen in jouw leven ontstaat.

Ook al zet je soms kleine stappen, weet dat vele kleine stappen kunnen resulteren in grote positieve veranderingen in je leven op de lange termijn.

  • Wat lees jij nu echt?
  • Wat denk je op het moment dat je de quote leest?
  • Welke gevoelens gaan er door je lichaam heen?
  • Wat wil je doen?

einstein-probleem-oplossen

Ik vind de bovenstaande quote van Albert Einstein bijvoorbeeld tot mijn verbeelding spreken. Deze uitspraak van Einstein laat mij inzien dat als er een probleem ontstaat in mijn leven, ik even afstand moet nemen.

Afstand nemen om ideeën of andere gedachten tot mij te nemen.

Dit doe ik door te lezen, er over te praten en te experimenteren om zo het probleem vanuit verschillende gezichtspunten te bezien. Dit zorgt voor beweging en inspiratie zodat er ruimte ontstaat voor vernieuwende gedachten.

Ik stel me daarbij altijd als eerste de vraag: Is dit echt een probleem? En in welke context is het geen probleem? Deze vragen zijn slechts bedoeld om mijn denkproces op gang te brengen.

Tijdens mijn coachingstrajecten en trainingen gebruik ik deze vragen ook geregeld. Dit doe ik om mensen aan het denken te zetten zodat ze het vanuit een ander perspectief gaan bekijken of beluisteren.

 

Boeken ter inspiratie en ontwikkeling

Boeken zijn voor mij niet alleen een bron van informatie maar ook een prachtige manier om te leren van anderen. Het is mooi om te lezen wat anderen denken of onderzocht hebben en op hun manier delen.

Boeken zijn er in diverse formaten, groot, klein, dik, dun en zelfs digitaal. Ik zie het als een gigantische tunnel met veel kleuren en patronen die mij meenemen naar wonderbaarlijke plekken en een verrijking zijn voor mijn leven.

Door te delen wil ik andere mensen een stukje vreugde brengen of ze zo beter begrijpen.

Tunnel van kennis

Zelf lees ik graag een boek. Ik doe dat door boeken te kopen maar ook te lenen bij de bibliotheek.

Ik merk dat de bibliotheek vaak wordt vergeten als mogelijkheid om te proeven van de gedachten van anderen. De hoeveelheid kennis, die daar aanwezig is, is namelijk enorm.

Voor mij is het een mogelijkheid om vele verschillende boeken van diverse auteurs te lezen over een bepaald onderwerp.

Voor mij springt er dan vaak één boek uit die ik dan koop (of soms meerdere) omdat ik dikwijls een boek nogmaals lees of gebruik voor mijn workshops of trainingen (of het gewoon wil delen).

Het is als een deur die jijzelf kan openen om kennis tot je nemen. Ik zie het als een andere manier van leren en dat stukje kan iedereen grijpen als hij/zij wil.

Achter de deur ligt de kennis voor het oprapen

Als je de deur echt opent en binnenstapt in de wereld van een ander dan ontdek je dingen over jezelf en anderen die je niet voor mogelijk houdt.

Een boek kan je helpen bij het verwerken van pijn, om vreugde en plezier te beleven of om je kennis te vergroten. Dus zoek een lekkere plek op waar jij je prettig voelt en lees een boek van jouw keuze. Durf te ontdekken en vraag eens wat anderen lezen.

Omdat ik het fijn vind om ook informatie te delen met andere mensen en ook geregeld de vraag in mijn workshops of trainingen krijg welk boek men kan lezen voor verdere verdieping, besteed ik hieronder aandacht aan boeken.

 

Video’s ter inspiratie en je helpen dat jezelf opent voor andere wereldbeelden

Er was een moment dat ik besefte dat ik geregeld in mijn eigen wereld leefde (en soms trek ik me daar nu nog steeds wel eens in terug en dat vind ik oke) .

Ik heb mezelf daarmee geconfronteerd en bemerkte dat mijn eerste reactie was “dat dat wel mee viel”.

Ik besef nu dat dit mij beperkt in mijn ontwikkeling en groei als mens.

Mijn zoektocht van de afgelopen jaren heeft mij het inzicht gegeven dat er vele verschillende manieren zijn om jezelf ruimte te geven om anders tegen zaken aan te kijken en/of te beluisteren.

En dat zal voor jou anders lopen dan hoe het voor mij verloopt (ja, want ik ben nog steeds bezig met mijn ontdekkingstocht).

Ik geloof namelijk stellig dat elk mens zijn eigen manier moet ontdekken en daar vrij in is om andere wereldbeelden (wel of niet) te ervaren.

Film laat je andere wereldbeelden zien

Voor mijn zijn naast het lezen van boeken ook films of video’s een mooie manier om nieuwe en afwijkende gezichtspunten op te pikken.

Het zet mij vaak aan het denken hoe ik op een andere manier tegen het leven aan kan kijken of hoe ik op een andere manier kan functioneren binnen mijn gezin of mijn bedrijf.

Hieronder tref je video’s aan die mij in elk geval aanspreken en ik graag met jou wil delen.

in de hoop dat het ook jou aan het denken zet en je wellicht helpt om juist die stappen te zetten waardoor jij je leven op een positieve wijze verrijkt (en de mensen om je heen).

 Ja, ik wil gratis tips ontvangen en op de hoogte blijven van inspirerende quotes, boeken en/of video’s? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.