Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit
Kerst met liefde

Een kerstgedachte verspreiden

Verspreiden van een gedachte

Kerst is een moment waarop we vaak stilstaan bij wat er is gebeurd, in je eigen leven of dat van anderen. In die periode krijgen veel mensen de behoefte om iets te doen voor anderen.

De kerstgedachte ontstaat.

En dat is uiteraard prachtig om te zien, te horen en te ervaren. Een warm gevoel dat verspreid wordt door mensen. Binnen familie, vrienden, bekenden en/of onbekenden ontstaan (nieuwe) verbindingen.

Het brengt soms heling, vreugde en/of plezier. Het ontstaat bij een gedachte, en het uiten van die gedachte zorgt voor verspreiding.

 

Een lootje om te winnen

Mijn vrouw had een lootje gekocht bij Bakkerij Harrie van Looijengoed in Almere.

Filiaal Almere - Harry van Looijengoed
Filiaal Almere - Harry van Looijengoed

Ik wist niets meer dan dat het een gewone lotterij was. Een lotterij om iets te winnen. En volgens mijn idee, direct een publiciteitsstunt. Maar meer dan dat was het niet, dacht ik.

Het was wel een bakker waar wij ons brood halen omdat daar het brood van hoge kwaliteit is.

Je proeft echt brood van de "ECHTE BAKKER.

Harry van Looijengoed

De hoofdprijs van de loterij was een mand met lekkere dingen uit de bakkerij.

En het gebeurde, mijn vrouw won deze prijs. Verrukt hebben we de mand opgehaald.

In gesprek met de medewerkers van de bakkerij, bleek het verhaal achter de lotterij toch even anders. Het was meer dan slechts een publiciteitsstunt.

Ingrid Veraar bij bakkerij "Harry van Looijengoed"
Ingrid Veraar bij bakkerij "Harry van Looijengoed"

 

Alles kwijt

De medewerkers vertelde mij dat de lotterij was opgezet om een medewerker te helpen. Bakkerij Harrie van Looijengoed zamelde geld in voor onze ex werknemer genaamd Pedro.

Perdro is jaren bakker geweest bij Harrie van Looijengoed en helpt ze nog elke decembermaand In die periode bezoekt hij, met Nienke zijn vrouw en zoontje Joshua, zijn schoonouders in Putten.

Ze zijn 5 jaar geleden terug gegaan naar Portugal om daar hard te werken en ondertussen een huis te bouwen. Er werd mij verteld dat het huis net klaar was. Maar wat gebeurde er.

De enorme bosbranden in Portugal hebben er voor gezorgd dat het huis met inboedel en al totaal verloren is gegaan. Een enorme ramp voor die familie natuurlijk.

Daar sta je dan na jaren hard gewerkt te hebben. Niets meer over. Wat het nog erger maakt is, dat je in Portugal een huis in de bergen niet kunt verzekeren.

Dus echt TOTAAL NIETS meer over, alles kwijt.

 

Een bakker met een warm hart

Deze bakker heeft er voor gezorgd dat in al zijn filialen een emmer werd gezet om giften op te halen. Daarnaast verzorgt de lotterij ook voor extra geld om Pedro en zijn familie te helpen.

Deze bakker heeft op zijn manier vanuit zijn hart geholpen om het leed te verzachten. Zelf geeft hij naast dit ook zelf een mooi bedrag om ze te ondersteunen om weer wat op te bouwen.

Verder begreep ik van de medewerkers dat deze bakker nog meer doelen steunt. Een bakker met een warm hart. Een bakker met een mooi afgebakken hart van goud.

 

Elk moment kan een kerstgedachte zijn

Bakkerij Harrie van Looijengoed heeft dit veel eerder dan kerst in gang gezet. Namelijk, toen er iets gebeurde. Hij wachtte niet tot kerst om de kerstgedachte uit te voeren.

Prachtig hoe iemand iets geeft en helpt als dat nodig is. Ik vond het een prachtige verhaal waardoor ik bakkerij "Harrie van Looijengoed" in het licht wil zetten.

In het licht van kerst omdat hij en zijn medewerkers de kerstgedachte levend houden en verspreiden. En niet alleen maar op het moment dat het kerst is.

 

Het warme lichtje

Doe eens iets kleins of meer voor een ander. Doe iets wat op dat moment voor jou mogelijk is. Dat kan een aardig gebaar, een lief woord, een prachtige zin zijn.

Een gedachte, een beetje kennis of materiële zaken die jij weggeeft aan een ander. Doe iets wat mogelijk is voor jou, iets dat bij je past. Geef het lichtje door.

Veel lichtjes maken langzaam aan een licht Een licht dat warmte, vreugde en plezier verspreid. En warmte, vreugde en plezier heeft elk mens nodig.

Verspreid zelf ook plezier, vreugde, geluk, blijdschap of iets anders moois. Op die manier verzorgen wij gezamenlijk voor een deken waaronder wij met z'n allen warm genieten.

Wellicht met een lekker broodje.

Kerstgedachte doorgeven
Kerstgedachte doorgeven

Zet iemand anders in het licht

Ik vraag een ieder die dit leest vragen om iets moois, leuks, liefs te doen of te schrijven voor een ander. Iemand die in jouw ogen iets voor een ander gedaan heeft. Iemand die het volgens jou verdient.

Het maakt niet uit of het iets kleins of groots is. Laat het sprankelen, laat de kerstgedachte leven. En doe het op jouw manier en steek anderen aan om hetzelfde te doen.

Ik wens een ieder een fijne kerst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.