Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit
Almeerse filmavond

Als VIP naar de avond van Almeerse Film

Almere sprankelt door filmmakers

Première film

Stichting CineCrowd, hét crowdfundingplatform voor film, organiseerde voor het tweede jaar de Avond van de Almeerse Film.

Door een competitie voor korte films en documentaires krijgen talentvolle Almeerders de kans om hun eigen film te maken en te laten zien aan het Almeerse publiek.  Drie korte films, documentaires gingen donderdagavond 21 december om 19.30 uur in première bij bioscoop Kinepolis aan het Forum. 

Het leven na (en met) een trauma

Er werd een emotionele verhaal van Farah, een vijfjarig meisje uit Syrië in beeld gebracht. Die na een tragische dood van haar ouders verder probeert te gaan met haar leven in Nederland. Een film die laat zien dat elke oorlog gruwelijke gevolgen heeft voor kinderen die hiermee te maken krijgen. Een film van Cyrus Esfandiari.

Overleven in Almere

Twee inwoners, Rebekka en Eduard, van de stad Almere werden in beeld gebracht. Ze leven zonder een dak boven hun hoofd. Dakloos scharrelen ze dag en nacht rond in Almere en overleven op die manier. Treurig om te zien. Mooi dat via deze weg aandacht gegeven wordt aan mensen die dakloos zijn en slechts overleven. Een film van Sherazade Fritze.

Een reis om te verbinden

Ook was er de film "Wat spreek je goed Nederlands" van Mo Hersi. Mo heeft 800 km afgelegd, waarvan hij er 650 km daadwerkelijk heeft gelopen. Gelopen als The Messenger door Nederland. Mo is een persoonlijkheid die de boodschap van verbinding overbrengt. Zonder een cent op zak is hij door Nederland gegaan en heeft op die manier een diversiteit aan mensen ontmoet en heeft ook weer meer over zichzelf als mens ontdekt.

Fragment uit de Film van Mo Hersi
Fragment uit de Film van Mo Hersi

Mo laat in zijn documentaire zien dat ook vluchtelingen van toegevoegde waarde kunnen zijn voor een land. Door zijn tocht door Nederland laat hij zien, horen en ervaren dat verbinding belangrijk is voor ons als mens. Hij laat zien dat we echt in gesprek moeten gaan met elkaar en niet direct moeten oordelen. Pas dan ontstaat echt verbinding.

Mo Hersi vertelt over zijn reis en bedankt het publiek
Mo Hersi vertelt over zijn reis en bedankt het publiek

 VIP gast van de avond

Ik voelde me vereerd dat ik was uitgenodigd als VIP voor deze avond. Ook omdat het gewoonweg de eerste keer was dat ik voor een première van een film ben uitgenodigd. Maar voor alles is de eerste keer.

Rudy Veraar in het publiek Almeerse Filmavond
Rudy Veraar in het publiek Almeerse Filmavond

Rudy Veraar met Mo Hersi en Linda GraanoogstRudy Veraar met Mo Hersi en Linda Graanoogst

Het was super om over de rode loper te lopen en je ticket in ontvangst te mogen nemen. Ik was uitgenodigd door Mo Hersi, die ik heb leren kennen tijdens het TEDxAlmere evenement waar hij een prachtige TED-TALK heeft neergezet. In zijn TED-TALK vertelt hij over zijn leven en zijn droom van verbinding.

In zijn documentaire laat hij zien dat hij een enorme hoeveelheid doorzettingsvermogen heeft. Hij voegt echt de daad bij het woord.

Napraten na afloop van de Almeerse Filmavond
Napraten na afloop van de Almeerse Filmavond - o.a. voetenspecialist Cihan Vural, Rudy Veraar, Linda Graanoogst en Shanna Hillebrand

Benut je toegevoegde waarde

Prachtig zoals deze filmmakers hun potentieel benutten en hun kunnen laten zien en horen aan anderen. Zij delen zaken met andere mensen en geven op die manier hun boodschap vorm. Ze verspreiden hun eigen verhaal en de verhalen van anderen. Ze benutten hun toegevoegde om iets te creëren dat ook waarde oplevert voor anderen. 

Benut jij jouw toegevoegde waarde nog niet. Is het dan nu geen tijd om daar eens werk van te maken.  Ook jij kunt meer dan je denkt. Ik help je graag. Ontdek jouw mogelijkheden. KLIK hier.

Kom er niet uit, neem dan gewoon contact met me op. Klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.