Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit
Tunnel van kennis

A room without books is like a body without a soul

 


“A room without books is like a body without a soul.”

Marcus Tullius Cicero


Boeken zijn meer dan wat er geschreven staat

Deze quote “A room without books is like a body without a soul” van, een Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof, spreekt mij aan omdat hij het heeft over boeken. En dat zie ik graag omdat ik zelf veel boeken lees omdat ik graag ontdek wat en hoe anderen denken. Als je leest wat iemand heeft geschreven dan ontdek ik vaak veel meer over de denkwijs van de auteur en zet dit mij aan het denken.

Haal boeken in huis die jou toegevoegde waarde brengen

Het is niet alleen maar dat je een stelletje boeken in huis haalt en neerzet en en naar kijkt. Het is dat je boeken leest, ideeën van anderen tot je neemt of verwerpt, er over praat, discussies voert en erover nadenkt.

Daarbij heb jij altijd de keus wat voor boeken je leest. Zijn dat boeken die je aan het denken zet of boeken die je meetrekken in een wereld waarbij je jezelf vergeet. En soms is dat natuurlijk ook lekker maar jezelf verliezen in een andere wereld lijkt mij wat minder. Maar de keus is altijd an jou. Ik denk dat boeken de ziel verrijken.

Wijsheden uit boeken (books) verrijken de ziel

Jezelf openstellen zonder jezelf te verliezen

Ik stel me graag open voor andere wereldbeelden om zo ideeën van anderen en mogelijkheden voor en over mezelf te ontdekken. Ik ervaar wat anderen van iets vinden en hoe zij er naar kijken en luisteren.

Ik bepaal wat bij mij past en of ik dit kan gebruiken in mijn leven. Ik zie dit als een verrijking, een verrijking van mijn ziel wellicht.

Ik kan namelijk genieten en meereizen op de stroom van gedachten van anderen. Gedachten die gaan over pijn, geluk, plezier, moed, compassie, vertrouwen, verbinding en vele andere vormgegeven gedachten. Ik laat het vloeien door mijn lichaam om te ervaren wat echt bij mij past of afstoot.

 

Beleef plezier en geniet

Dus als je een mooie kast met boeken vult, vul deze dan met boeken die jou verder helpen op je levenspad. En vergeet geen plezier te beleven van alle mooie lees, denk en gespreksmomenten die je beleeft.


 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.