Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit
Aandacht om te leven
Rudy Veraar

Rudy Veraar

7 manieren om je aandacht te vestigen op wat belangrijk is

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
Soms lijkt er tijd te ontbreken om aandacht te geven aan de dingen en mensen die belangrijk zijn in ons leven. Sta eens stil bij de manieren om je aandacht en tijd hierop te richten. En graag nu, niet later. Besef dat tijd iets kostbaars is en dat je niet een zakje of karretje tijd in de supermarkt kunt kopen.

Dobberen of zelf richting kiezen

We hebben het druk, druk en nog eens druk. We lijken niet meer toe te komen aan de dingen en mensen die echt belangrijk zijn. We leven maar een beetje voort, dobberen rond op de rivier van het leven zonder duidelijke richting.

Hoe zou jij het vinden om meer jouw richting te kiezen op de rivier van het leven. En dat betekent niet dat je direct tegen de stroom in hoeft te gaan. Je mag gerust met de flow mee gaan maar je kiest wel zelf waar jij naartoe wilt. 

Afwijken mag

Ook is het niet altijd mogelijk om precies daar te komen waar je je op richt. Geef jezelf wat ruimte om af te wijken en zelfs om van richting te veranderen. Maak van je doel geen obsessie en sta stil bij wat je echt nodig hebt op dat moment in je leven. Je kansen op succes nemen zienderogen toe als je concrete doelen stelt en je zult vaak meer genieten van een onderneming, reis of richting waarvoor jijzelf kiest.

Stel jezelf vragen en vraag hulp

Maak tijd vrij om te denken wat jouw richting is. Doe het zelf of schakel een vriend, vriendin of wellicht een coach in, om je te helpen met het vinden van jouw richting. Stel jezelf vragen, de juiste vragen, vragen die de focus leggen op waar jij naartoe wilt.

Handel vanuit je gedachte dat jij OK bent.

Negeer geen zaken waar jij tegen aanhikt of afhankelijk van bent. Zie ze onder ogen, ga er doorheen, overheen, omheen of kies een andere manier waardoor jij hier los van komt en verder kunt. Ga verder met wat jij wilt en stel het niet uit, doe het nu. En vergeet niet om te handelen vanuit de gedachte dat jij al goed bent zoals je op dat moment bent en wie je bent. Jij bent OK.

Manieren om tijd vrij te maken voor wat belangrijk is

Nadenken is een eerste stap die je bijna overal kunt starten. Ik stel zelf wel voor dat je een plek kiest waar jij je op je gemak voelt. En neem voortaan een boekje mee waarin jij belangrijke of leuke dingen in op kunt opschrijven die je wellicht later kunt gebruiken. Laten we samen stil staan en de tijd nemen om 7 manieren te onderzoeken waardoor jij tijd kunt vrij maken.

7 manieren om je aandacht te vestigen op wat belangrijk is

1 – Dagdromen

Iets van binnen geeft aan dat je je kennis, vaardigheden en ervaring niet volledig benut. Wellicht wil je voor jezelf beginnen, een spreker of schrijver worden. Stop dan voor de verandering nu direct met lezen, leun achterover in een prettige stoel, en ga eens in je hoofd na hoe jij je toekomst ziet (let op de beelden, geluiden, kleuren en vormen waaraan je denkt). En schrijf het daarna op in je boekje.

2 – Raadplegen van je beste vrienden, vriendinnen, familieleden

Bekenden kennen je vaak beter dan je denkt. Vraag hen waar jij nooit over uitgepraat bent en volgens hen constant mee bezig bent, leuk of belangrijk vindt. Het is een bron om ideeën op te doen en beperkt je niet tot wat zij zeggen. Het is een manier om je gedachten een beetje op gang te helpen. Zoek wel een beetje positief ingestelde mensen op. Laat die negatievelingen, pessimisten of klagers maar even met rust.

3 – Onderzoek je aantekeningen

Neem je agenda, schriften, krabbels op papier en andere hoofdspinsels eens door. Wellicht tref je iets aan dat je kunt gebruiken in je leven.

4 – Zet de digitale wereld even uit

Sluit je eens af van de digitale buitenwereld voor een periode. Zet je mobieltje eens uit. Dat helpt om je te focussen op waar je mee bezig bent (en wilt zijn als het goed is).

5 – Een blokje om

Frisse lucht kan je helpen om je focus te verleggen. Een blokje om, met of zonder hond, is ook een manier om je gedachten te laten dwalen in een andere richting. Op die momenten stel je jezelf vragen over wat voor jou nu echt belangrijk is.

6 – Verander je dagelijkse routine

Wijk eens af van je dagelijkse patronen en mogelijk ontdek je nieuwe of vernieuwende perspectieven.

7 – Neem een uitgebreid bad 

Ga eens lekker uitgebreid in bad zitten. Wellicht met een boek erbij, filmpje of wat muziek. Gebruik lekkere geurtjes en verwen jezelf met wat lekkers qua eten en drinken. Maak er een ervaring van en geniet. Op zulke momenten ontstaan soms de mooiste gedachten en komt er ruimte om aandacht te besteden aan wat jij nodig hebt.

Wil je advies om jouw mogelijkheden te ontdekken? KLIK Hier

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on google
Share on whatsapp