Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit
never stop dreaming - motivatie
Rudy Veraar

Rudy Veraar

7 manieren om jezelf te motiveren

Share on facebook
delen
Share on twitter
delen
Share on linkedin
delen
7 manieren die jou kunnen helpen om weer in beweging te komen en te motiveren. Blijf je eigen baas en zorg dat jij onafhankelijk bent. Schep je eigen belevingswereld en blijf op koers om jouw ambities in vervulling te laten gaan.

Gek genoeg om jezelf te motiveren

Het is natuurlijk een beetje gek om jezelf te motiveren maar soms is dat nodig en het helpt zeker. In beweging blijven, groeien en ontwikkelen, komt soms even tot stilstand. Beseffen dat je een adempauze nodig hebt en neemt is goed maar beseffen dat het tijd is om weer in beweging te komen is ook belangrijk. Een beetje of een beetje boel motivatie helpt je dan om jezelf weer in beweging te zetten. Uiteraard is het handig om een omgeving met mensen en andere motiverende zaken te creëren maar soms is dat niet beschikbaar. En bovendien wil jij jezelf niet afhankelijk maken van anderen. Jij wilt immers zelf achter het stuur zitten van je eigen leven, carrière of onderneming.

Het is jouw toekomst

Het gaat om jouw toekomst en kansen om er zo optimaal mogelijk uit te halen wat er in jezelf, je relatie, je carrière  of onderneming zit. Soms laat je enthousiasme te wensen over. Maar aangezien jij de leiding hebt, zul jij actie moeten ondernemen. Hieronder 7 manieren die jou kunnen helpen om weer in beweging te komen en jezelf te motiveren. 

1 – Lees je plan door

Als ondernemer bekijk en lees je je plan voor jouw business en denk je aan alle redenen waarom jij dit doet. Wat zijn jouw drijfveren waarom jij deze business bent gestart en tot een succes wilt maken?

Welk plan had jij om je ambitie vorm te geven en jouw carrière een bepaalde richting in te krijgen? Wat zat daar ook al weer achter?

2 – Hak het in stukken

Soms lijken zaken overweldigend. Dan is het handig om, van iets dat groot en onhaalbaar lijkt, het in hapklare brokken te verdelen. Splits het doel op in kleinere afzonderlijke doelen. Werkzaamheden of acties deel je op in kleinere stukken die je kunt overzien. Pak stukje voor stukje op en zo kom je weer in beweging en focus je je op wat voor je ligt.

3 – Kies richting en zet een koers uit

Het opdelen in hapklare brokken betekent niet dat je de stukken oppakt zonder te weten waar je naartoe wilt. Kies een eindbestemming zoals een piloot in een vliegtuig. Op deze wijze weet je welke koers jij moet volgen. Hierbij blijf je bedacht op de bijdrage van elk stukje om je eindbestemming te bereiken.

4 – Maak een vision bord

Schrijf de belangrijkste zaken die je wilt bereiken op een groot bord aan de wand. Maak dingen visueel zodat je telkens denkt aan wat jij wilt bereiken en waarom. Gebruik plaatjes, figuren en andere vormen en kleuren die je inspireren.

5 – Ontdek rolmodellen

Kijk eens om je heen naar mensen die je inspireren. Internet is een uitstekend medium om rolmodellen te vinden. Plaats ze niet op een voetstuk maar laat je inspireren door hun verhaal over het overwinnen van obstakels en het creëren van mogelijkheden.

6 – Aandacht voor jezelf

Soms is het tijd om iets beter te luisteren naar wat jijzelf nodig hebt. Luister naar je lichaam en geest en geef jezelf soms wat tijd en ruimte om weer op gang te komen.

7 – Haal een frisse neus

Het helpt ook om uit je hoofd te komen door een wandelingetje te maken. Een beetje wind, een regeldruppel op je gezicht, vermoeide benen van het lopen door het bos of een andere activiteit kan helpen.

Bedenk dus waarom je het doet, waar je heen wilt en houdt koers, verdeel het in stukjes, visualiseer, zorg voor inspirerende voorbeelden, vergeet jezelf niet en zorg voor wat frisse wind op je gezicht. Geef jezelf de ruimte om van tijd tot tijd jezelf te motiveren. 

 Wil je advies om jouw mogelijkheden te ontdekken? KLIK Hier!

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Share on google
Share on whatsapp