Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit

Focus en onderscheidend vermogen

Geschreven door Wilma Krist

Sinds enige maanden ben ik ondernemer en heb mijn eigen bedrijf Studio Wietske, een (web)winkel in Restyle & Vintage Wonen.

Als onervaren ondernemer kan ik iedere hulp en tips gebruiken en ben daarom de training “Actiegericht ondernemen” gaan volgen. 

Een korte training in 2 dagdelen gegeven door Ruvesteps onder begeleiding van Rudy Veraar.

De training is helder van opzet. Aan de hand van een powerpoint presentatie en een werkboek worden wij (de cursisten) geacht actief na te denken en mee te doen (o.a. door huiswerk te maken).

Voor mij was deze training nuttig op het gebied van het thema’s  ‘focus & doelen stellen’ en ‘specialist zijn, je onderscheiden’.

Ik begon de grip kwijt te raken in mijn activiteiten waardoor ik met teveel dingen tegelijk bezig was en werden deze niet afgerond. Daarnaast kwam ik niet toe aan de restyling van de meubelen, dat wat ik graag wil doen en wat me doet onderscheiden van de rest.

In de training heb ik daar met Rudy over gesproken en feedback over gekregen. Nu richt ik me op één ding tegelijk, hierdoor rond ik meer af en merk ik dat ik meer overzicht krijg in wat gedaan moet worden. Mijn kracht ligt in mijn originele restyle producten en deze pak ik nu op. Daar ligt mijn kracht, daarin ben ik onderscheidend.

De Elevator pitch was voor mij ook verhelderend. Ik kreeg feedback en tips van de groep op mijn verhaal over mijn doelgroep, hun behoefte en mijn oplossing daarop.

Rudy Veraar is sterk in het aandachtig luisteren naar de cursist, hij stelt scherpe, verhelderende vragen en heeft een groot analytisch vermogen. Hierdoor komt hij snel tot de kern. Hij laat de cursist nadenken en vervolgens doen.

Daarnaast is hij enthousiast, vertelt vanuit eigen ervaringen en motiveert de cursist tot een actief denk/doe proces.

Wilma