Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit

Bewustwording en eyeopener

Geschreven door Anneke Polet-Vonk,

De workshop ‘Zelfverzekerd presenteren’ was een intensief avondje waar ik veel aan heb gehad. Het ging mij niet zozeer om een betere presentatie te leren geven maar om in een groep op een goede manier iets te vertellen. Ik durfde dat wel maar werd snel rood in m’n gezicht wat ik heel vervelend vond en ik ging dan vaak hakkelend praten, dus ik praatte pas als ik dat echt nodig vond of als me een vraag werd gesteld.

De grootste les was voor mij dat ik erachter kwam dat ik heel bang werd als ik wat in een groep zei. Ik was me niet bewust van de impact ervan. Door deze eyeopener en de zeer bruikbare tips in deze workshop ben ik onnodige angst kwijtgeraakt en ik merk nu al dat wanneer ik iets zeg, ik veel rustiger blijf waardoor mijn boodschap beter overkomt, ik begin het zelfs leuk te vinden! Ik word nog wel een beetje rood maar dat vind ik nu niet zo belangrijk meer.

Ik heb Rudy Veraar als een zeer goede trainer ervaren. Hij praat heel rustig maar geeft op een levendige manier veel informatie en tips. Hij heeft oog voor elke deelnemer en is er echt op uit dat iedereen verder komt in het zelfverzekerd presenteren. 

Anneke