Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit
Doelen stellen en bereiken

Nadenken en duidelijk maken van je doelstelling en visie

Geschreven door Angela van Moorst

Via Vrouw en wijzer heb ik meegedaan aan de training Actiegericht ondernemen. Deze training kwam op het juiste ogenblik voorbij. Al een poosje werkloos, weet niet meer wat ik nu echt leuk vindt om toe doen, maar wel wat ik niet meer wil. Ik ging er open in, nog geen idee wat ik zou gaan doen als ondernemer. Maar dat ik er iets van zou gaan leren dat was zeker.

Het was een prettige kleine groep met aandacht voor iedere deelnemer. De een wist al beter voor zichzelf wat zij wilde gaan doen dan de ander. Rudy is een fijne persoonlijkheid en geeft je zachte duwtjes richting nadenken. Hij laat je zien dat wanneer jij voor ogen hebt wat je wilt gaan doen, dit nog niet voldoende is. Je moet kort en duidelijk uiteen kunnen zetten aan een ander, (klant!) wat jij doet en waarom de ander jou nodig heeft. Je moet nadenken over je doelstelling, je klant en je visie. Hij leert je om te durven uniek te zijn in wat jij doet, en dat je ervoor uit mag komen dat jij de beste bent. Hij leert je ook dat het startende ondernemerschap geen rozenpaadje is maar een (emotionele) achtbaan. Ik ben er gedurende door de training achter gekomen waar mijn passie ligt, waar ik goed in ben. Ik heb stappen gezet oa aan de hand van de huiswerkopdrachten. Maar vooral ook door de ervaringen van de medecursisten. Bedankt Rudy, voor je zeer inspirerende en persoonlijke training. 

En weet je, na de laatste les moest ik me haasten naar de Kamer van Koophandel, ik had een afspraak om me daar in te schrijven! Dat had ik zonder deze training zeker niet gedaan binnen dit tijdsbestek. 

Angela