Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit
Bedrijf-starten

Motivatie door inzicht en bewustwording

Geschreven door Sherida Scheuer,

In de afgelopen periode heb ik de training ” Actiegericht ondernemen” bij Ruvesteps gevolgd. Natuurlijk wil ik jou (Rudy) ook hiervoor bedanken.

Ik kreeg de mogelijk om deze training te gaan volgen, wat ik ook met beide handen heb aan gepakt.

Zoals je weet loop ik al heel lang met het idee rond, om iets te gaan ondernemen. Het zit namelijk zo dat al van af jongs af aan wist ik al wel dat ik een eigen zaak wilde. Nu zit ik zonder werk en  een uitkering waar ik niet eens rond mee kom.

Gedurende de training heb ik beter inzicht gekregen en ik ben daardoor beter gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ik wil vooruit komen, het hef in eigen handen willen nemen en  iets willen maken-betekenen voor de maatschappij om zo de kracht in mezelf terug te vinden.

Ik vond je als trainer duidelijk, je gebruikte de juiste woorden en zinnen. Je hield mij een spiegel voor.

Door me goed van bewust te zijn van wat ik wil,  zorgen dat andere je het gunnen, je te focussen op je doel, doelgroep, grenzen verleggen, netwerk opbouwen, acties ondernemen en  jouw passie na te streven .  Het is mij nu wel duidelijk dat ik stapsgewijs moet gaan handelen en voor mezelf een stappenplan moet gaan opstellen met de acties die ik wil gaan doen.

Belangrijk is om na te denken over je doelgroep, plan van aanpak, businessplan, marketing, netwerken, keuze maken, jouw passie verwezenlijken. Goed bij je zelf na te gaan wat wil ik, waarom, hoe, en voor wie ik  het doe?

Waar sta ik nu?

Begin opbouw van onderneming en netwerken. Ik weet nu dat alles gecombineerd onder één dak moet, dat mijn doelgroep vrouwen, middenklassers, jonge studerende,{ mannen} in de toekomst. Leeftijdscategorie van 16-67 jaar en kleinschalig wil houden.

Wat ik wil gaan ondernemen?

Een bedrijf/salon: ontspanningsmassage en make-up {uiterlijke verzorging} met eventueel workshops geven, organiseren.

Tegenwoordig heeft iedereen stress, burn-out, vermoeid,slaapproblemen, of een huidprobleem -men kan zich hierdoor onzekerder van gaan voelen.

De tijd gaat op in werken, studeren , voor de kinderen zorgen en willen weg uit de dagelijkse sleur.

Doel van massage: geeft vele ondersteunende uitwerkingen, ontspanning voor zowel lichamelijke als een geestelijke ontspanning, stimulatie, contact-aanraking/ onderlinge band, klachtverlichting, werkt ontspannend, rustgevend, in contact met elkaar.

Doel van make-up: raakt nooit uit de mode, creativiteit in/mee kwijt.

Mijn klanten zijn op zoek naar: rust, ontspanning, lekker verwennerij, even uit hun comfort zone gehaald geworden, ontmoeting, luisterend oor, durven keuzen voor afwijkende kleuren advies en betaalbaar.

Zo wil ik mijn steentje bijdragen: goede uitleg en intake gesprekken voeren. Goed luisteren naar de wensen van mijn klanten en de klanten via sociaal media op de hoogte blijven houden.

Ik ben  op dit moment veel aan het netwerken,  bijeenkomsten gaan, contact blijven onderhouden met de groep en studie afronden.

Dit was dan MIJN VERHAAL.

Met vriendelijke groet,

Sherida Scheuer