Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit

Ondernemerschap door helderheid en mogelijkheden

Geschreven door J.M. Hengeveld

Mijn ervaringen van de training Actiegericht Ondernemen (gegeven door Ruvesteps, Rudy Veraar)

Sinds enkele jaren loop ik rond met de gedachte een eigen camping te gaan beginnen met als thema: Rust, Natuur en Back to Basics.

De overname van een camping kost geld, heel veel geld, en buiten die beren op het pad zijn er nog wel heel veel andere zaken bij het Ondernemerschap die mij thans nog onbekend zijn.

Door een leuke speling van het lot kon ik aanschuiven bij de Training Actiegericht Ondernemen, gegeven door Rudy Veraar, Eigenaar van Ruvesteps.
Voor mij een geweldige opsteker, temeer daar ik inderdaad wel eens last heb van voornoemde beren.

Tijdens de training kreeg ik enorm het gevoel op de goede weg te zijn. Door de beeldende voordrachten en uitleg door Rudy ging ik werkelijk helemaal “aan”. Ook de andere deelnemers kregen dit gevoel en het enthousiasme om door te gaan werd in ieder geval bij mij, sterk vergroot.

Het werd heel duidelijk dat het Ondernemerschap te vergelijken is met een behoorlijk heftige achtbaan, maar door de uitleg van Rudy werd het mij wel helder dat je altijd weer ongeschonden uit deze attractie kan stappen en dan rustig kan voortkabbelen binnen je eigen Onderneming.

Eigenschappen als Moed en Doorzettingsvermogen zijn van groot belang en tevens goede naamsbekendheid, Internet, Social Media etc. zijn uitvoerig aan de orde gekomen.

 

Voor mij geldt dat ik, zonder al te veel investeringen mijn doel zou kunnen bereiken om een Natuurcamping van Staatsbosbeheer in de bossen van Almere over te nemen.
Met hulp van de boswachters, informatie ,verkregen bij andere overnemers in Zeewolde en met Moed en Doorzettingsvermogen hoop ik dit doel in 2016 te mogen verwezenlijken.
Dit betekent werk, heel veel werk, maar dankzij de training Actiegericht Ondernemen ben ik dan ook enorm gemotiveerd om door te gaan op de ingeslagen weg.

Momenteel ligt de bal bij Staatsbosbeheer. De verantwoordelijke boswachter gaat per 1-1-2016 over naar een ander gebied en inmiddels heb ik jl. 27 november per mail contact opgezocht met zijn opvolger.
Nu even genieten van een welverdiende vakantie en de accu opladen voor een hele drukke tijd, ik verwacht de 2e helft van december nadere berichten.

Ik hoop dat ik Rudy en de andere deelnemers van mijn training in 2016 mag verwelkomen op “mijn” camping: De Kemphaan in Almere.

Rudy, nogmaals dank, ik hoop je nog heel vaak te spreken.

J.M. Hengeveld