Logo - Ruvesteps 2019 versie 0.1 - 6000-wit

Een leuk en open mens zijn

Geschreven door Diana M

Dank je wel dat je mijn trainer was. Ik vond het echt super, hoe ik door jouw openheid en het op een zeer bewuste en positieve manier van veiligheid neer zetten, mijzelf kon tonen.

Ik ben echt een stap verder gekomen in mijn zelf-ont-wikkeling.
Je bent een gevoelige man, niet alleen jij hebt mannelijke en vrouwelijke eigenschappen, wij als deelnemers ook. Ikzelf stond iets te ‘mannelijk’ in het leven. Mijn houding, mimiek en toon zijn wat afstandelijk, en gekozen door mijzelf om mij te beschermen. En wat bleek? Ik heb die bescherming helemaal niet nodig. Ik ben een veel leuker en opener mens zonder die beschermlaag, zonder dat muurtje.
Dat je tegen mij zei dat ik best mocht glimlachen, hielp mij om ‘zachter’ te worden. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de ander van wie ik continue best wel hoge verwachtingen heb.
Het inzicht dat ik ergens ben, maar er niet ECHT ben, heeft mij geholpen belangrijke stappen te zetten de afgelopen week na de trainingsdagen. Ook het feit dat ik er toe doe, dat je mij ECHT gezien hebt, heeft mij goed gedaan: ik mag er zijn en ik mag fouten maken; het hoeft niet in een keer perfect te zijn.

Ik laat mezelf nu meer zien. Ik durf mezelf bloot te geven. Ik deel meer en dat is leuk, want meer gelijkwaardig!

Tijdens de training gingen wij als deelnemers opschrijven wat we WEL en NIET wilden. Door dit te herschrijven, namelijk dat wat ik NIET wil in woorden die ik WEL wil, werd het mij nog meer duidelijk wat ik WEL wilde. Als ik dat als doel neem, gaat het ook gebeuren.
Dat heeft afgelopen week, waarin ik zeer productief was voor mijzelf, al bewezen (terwijl ik de weken voor de training bijna niets deed buiten werk en gezin).

Ik verwacht de komende tijd nog meer erachter te komen wat ik WEL wil en dit in de dagelijkse praktijk neer te zetten. Ik heb ervaren hoe belangrijk het is je ECHT veilig te voelen bij een trainer en binnen een groep, alleen dan kan ik ZIJN en mezelf laten zien, horen en voelen.
Voor mij een bijzondere ervaring, waarvoor dank!

Diana